Torty i torciki

Tort Nutella

Tort idealny dla dzieci. Czekoladowe, wilgotne blaty biszkoptu przekładane są kremem, który stanowi mieszankę nutelli i serka mascarpone. Ozdobiony orzechami laskowymi.

Beza pavlova piętrowa

Dostojna, dwupiętrowa beza Pavlova, chrupka na zewnątrz i przyjemnie piankowa w środku, przekładana kremem z domieszką malin i aromatem cytryny. Przystrojona świeżymi owocami.

TORCIK TRUFLOWY

Czekoladowy spód do ciasta naponczowany likierem czekoladowym, na nim warstwa kajmaku o smaku truflowo-alkoholowym z domieszką pokruszonej bezy, na niej bita śmietana z dodatkiem białej czekolady.

Tort confetti

Torcik przekładany kremem na bazie mascarpone i bitej śmietany. Zawiera zaskakujące wnętrze, ponieważ w ciasto wmieszana jest kolorowa posypka. Idealny dla dzieci!


Tort z truskawkami

Prawdziwa uczta dla zmysłów! Trzy warstwy białego biszkoptu przekładane frużeliną z truskawek, kremem z białej czekolady pod pierzynką z bitej śmietany. Przystrojony świeżymi truskawkami.


Czekoladowy tort bezglutenowy

Torcik z czekoladowych biszkoptów bez dodatku jajek, na mleku sojowym, mieszance mąk bezglutenowych, kakao,cukru trzcinowego oraz margaryny bezmlecznej. Przekładany kremem z miąższu pieczonej dyni, masła orzechowego, kakao i miodu leśnego. Oblany czekoladą bezglutenową.


Tort kawowo - ajerkoniakowy

Torcik złożony z blatów biszkoptu intensywnie czekoladowych z domieszką mocnej kawy, nasączony likierem kawowym. Przekładany kremem na bazie budyniu z advocatu, żółtek, cukru, mąki, połączonego z serkiem mascarpone. Ozdobiony okruszkami z biszkoptu oraz kremem.


Tort kawowo - czekoladowy

Torcik z blatów czekoladowo - kawowych, przekładanych kremem maślanym z dodatkiem nutelli i cukru pudru. Nasączony likierem Baileys. Ozdobiony polewą czekoladową i orzechami laskowymi.