Ciasta okazjonalne

Pączki

Puszyste, delikatne, do wyboru z nadzieniem budyniowym, advocatem lub ulubioną marmoladą.

Babka czekoladowa

Bardzo puszysta, o smaku czekoladowo – orzechowym. Wykonana na bazie nutelli, oblana czekoladą uświetni wielkanocny stół.

MAZUREK Z SOLONYM KARMELEM

Nietuzinkowe połączenie smaku kawy, słonawego karmelu oraz bezy. Cienka warstwa kruchego ciasta, na niej masa z kajmaku o smaku kawowym, obsypana płatkami soli oraz bezą.

Babka bezglutenowa

Babka lekka jak puch! Z dodatkiem mąki ziemniaczanej o cytrynowym aromacie. Oprószona cukrem pudrem.

Mazurek wiśniowy

Kruche ciasto z kremem na bazie serka mascarpone i frużeliny wiśniowej. Ozdobiony bezikami i wiśniami.

Piernik staropolski

Intensywnie korzenny i miodowy, piernik staropolski, który dojrzewa ok. 5 tygodni. Przełożony domowymi powidłami śliwkowymi, oblany lukrem lub czekoladą.