Ciasta Domowe

Sernik marmurkowy

Jedwabisty, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem mascarpone i słodkiego skondensowanego mleczka oraz gorzkiej czekolady. Pieczony na spodzie brownies, z polewą ze śmietanki, posypany ciemnym kakao.

sernik kajmakowy

Coś dla fanów smaku krówki! Niezwykle wilgotny i delikatny sernik z marmurkowym wzorem, który tworzy masa kajmakowa. Pieczony na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem cynamonu.

Drożdżowiec z owocami

Mięciutkie drożdżowe ciasto, uświetnione owocami sezonowymi według uznania (rabarbar, truskawki, czerwona porzeczka, maliny, śliwka węgierka, agrest, wiśnia) i chrupiącą kruszonką.

Sernik Tęczowy

Aksamitny serniczek z dodatkiem serka mascarpone oraz mleczka skondensowanego. Środek kryje piękny tęczowy wzór. Sernik zwieńczony jest chmurką z bitej śmietany.

Ciasto marchewkowe

Ciasto z dodatkiem słodkiej marchwi, uwodzące korzenną nutą, przekładane kremem na bazie serka oraz masła. Ozdobione orzechami włoskimi.

Ciasto czekoladowo-buraczkowe

Niesztampowe bo wykonane z dodatkiem buraczków. Ciasto jest wilgotne i intensywnie czekoladowe. Całości dopełnia polewa czekoladowa oraz borówki.

Sernik na zimno

Puszysty jak pianka sernik na bazie serków homogenizowanych z dodatkiem świeżych truskawek. Wykonany na mięciutkim spodzie z biszkoptów i zalany glazurą z galaretki.

Szarlotka

Szarlotka z dużą ilością jabłek (do wyboru odmiana słodka lub wytrawna), z dodatkiem cynamonu i masła, które tworzy chrupki wierzch ciasta.

Brownie z orzechami pekan

Mięsiste, bardzo czekoladowe brownie z dodatkiem orzechów pekan. Ciasto jest bezglutenowe, ponieważ wykonane na bazie kaszy jaglanej.

Orzechowy miodownik

Pyszne ciasto z dodatkiem miodu, przekładane budyniem waniliowym oraz kajmakiem. Wierzch ciasta oblany jest polewą miodową z dodatkiem orzechów włoskich oraz masła.

Ciasto czekoladowe

Ciasto o miękko – kremowej konsystencji, bardzo intensywnie czekoladowe. Wykonane na bazie gorzkiej czekolady, rozpływa się w ustach.

Ciasto malinowe z budyniową pianką

Zachwycające w swej prostocie! Delikatne kruche ciasto przełożone pianką z ubitych białek i budyniu. Słodki smak pianki równoważy kwaskowata malina. Obsypane cukrem pudrem.

Tarta z rabarbarem

Kruche ciasto, na którym wyłożony jest rabarbar o konsystencji frużeliny. Całość wieńczy bezowa pierzynka.

Sernik pistacjowy

Aksamitna masa serowa na bazie serka mascarpone i mleczka skondensowanego z dodatkiem orzechów pistacji. Sernik oblany jest białą czekoladą i ozdobiony pokruszonymi pistacjami.

Tarta "Niebo"

Lekka, z kruchym spodem i orzeźwiającymi owocami jagód lub borówek. Tartę wypełnia krem na bazie bitej śmietanki, mascarpone i białej czekolady z dodatkiem likieru o smaku białej czekolady oraz krem z bitej śmietany. Ozdobiona owocami i pokruszoną bezą.

Babeczki migdałowe

Babeczki przesiąknięte aromatem migdałów, delikatne, rozpływające się w ustach. W środku zatopiona jest cała truskawka. Oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.

Tarta z truskawkami

Babeczki przesiąknięte aromatem migdałów, delikatne, rozpływające się w ustach. W środku zatopiona jest cała truskawka. Oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.

Muffinki cytrynowe z borówkami

Babeczki przesiąknięte aromatem migdałów, delikatne, rozpływające się w ustach. W środku zatopiona jest cała truskawka. Oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.

Tarta truskawkowa z miętą

Kruchy, maślany spód kryje orzeźwiające, budyniowe wnętrze o mocnym miętowym aromacie. Tarta uwieńczona jest truskawkami oraz obsypana kawałkami orzechów pistacjowych.

Babeczki z agrestem

Babeczki wykonane są z delikatnego, maślanego ciasta, z dodatkiem agrestu, uwieńczone chmurką ze słodkiej bezy.

Makaroniki z orzechami laskowymi

Kruche ciasteczka wykonane na bazie bezy włoskiej z dodatkiem mąki z orzechów laskowych, przekładane kremem mascarpone z domieszką domowej nutelli.

Babeczki z porzeczkami

Słodkie babeczki wykonane z ciasta intensywnie maślanego z dodatkiem maku. Uwieńczone aksamitnym kremem na bazie mascarpone i domowej frużeliny porzeczkowej.

Makaroniki porzeczkowe

Chrupkie bezowe ciasteczko na bazie mąki migdałowej przekładane porzeczkowym curdem.

Makaroniki cytrynowe

Chrupkie bezowe ciasteczko na bazie mąki migdałowej przekładane lemon curd.

Babeczki z malinami

Babeczki brownie z dodatkiem malin, ozdobione czekoladowym ganache i maliną.

Wegańskie bezglutenowe brownie

Brownie z dodatkiem malin, wykonane na bazie mąki kukurydzianej, z dodatkiem mleka sojowego i polewą czekoladową z mleka kokosowego, zagęszczoną agarem. Ozdobione malinami.

Tarta z jeżynami

Kruche ciasto wykonane z rozdrobnionych ciasteczek oreo, z kremem na bazie mascarpone i mleczka słodzonego skondensowanego, z dodatkiem świeżych jeżyn i obsypane cukrem pudrem.

Rustykalna tarta z jeżynami

Kruche ciasto z mąki razowej, wypełnione zapiekanymi jeżynami z cukrem.

Sernik rabarbarowy

Lekki sernik na zimno z dodatkiem śmietanki, jogurtu i twarogu. W masę wmieszana jest frużelina z rabarbaru. Całość wieńczy galaretka rabarbarowa.

Sernik z karmelkami

Sernik na kruchym, ciasteczkowym spodzie. Masa serowa na twarogu, mascarpone i mleczku skondensowanym z dodatkiem batoników Daim. Wierzch oblany kajmakiem z pokruszonymi karmelkami.

Tarta z aronią

Kruchy spód z dodatkiem orzecha laskowego, nadzienie stanowi frużelina z aronii. Tarta obsypana posiekanymi orzechami laskowymi.

Sernik dyniowy

Sernik na kruchym, imbirowym spodzie. Masa serowa na bazie twarogu, mascarpone i miąższu pieczonej dyni. Ozdobiony bitą śmietaną.

Sernik kawowy

Sernik na spodzie z ciasteczek Oreo. Masa serowa na bazie twarogu, mascarpone, mleczka skondensowanego, z dodatkiem czekolady i mocnej kawy. Sernik oblany domową masą krówkową.